Bewegend leren is één van de belangrijkste speerpunten
om beelddenkers beter te laten leren.

 

Download de beweegbingo of maak direct een kennismakingsafspraak

Vakantie-dip

juli 2018 (update: juni 2023 )

Wanneer de vakantie er weer aankomt… Heerlijk om uit te rusten en niets te doen. Maar let op, of het nu de kerstvakantie, meivakantie of de zomervakantie is, bij een vakantie die langer duurt dan een week moet je in de gaten houden dat je kinderen niet terugzakken met lezen of rekenen. Het gaat sneller dan je denkt. En nu ga ik zeker niet zeggen dat je hele dagen huiswerk moet gaan maken met je kinderen, zeker niet!! Maar hoe voorkom je dan dat je kind in een vakantie-dip terecht komt en in niveau achteruit gaat?

Je kunt op heel veel leuke manier oefenen:

  • Lekker bewegend leren met de sommen t/m 20, tafels, spelling en het alfabet met de Beweegbingo
  • Lezen met de leesbingo
  • Tafels oefenen met tafeljoggen of de tafelspelletjes
  • Met de opdrachtenkaartjes

Beweegbingo

Wil je lezen, rekenen én spelling op een leuke manier oefenen in de vakantie en misschien zelfs zorgen dat het nog beter wordt dat het was? Want het is belangrijk dat de basis goed is geautomatiseerd. Als de basis goed is, dan scheelt dat enorm bij de concentratie en de resultaten!

Download de beweegbingo

beweegbingo


Lezen

Geef het goede voorbeeld! Hopelijk lees je zelf ook voor je plezier! Laat dat ook vooral zien aan je kinderen, vertel over je boek waarom je het leest. Vertel dat het leuk is om te lezen. Gek genoeg was dit laatste een eye-opener voor mijn oudste dochter. Ze dacht echt dat lezen moet om het leren…

Maar heeft je kind toch wat aanmoedig nodig, dan kun je de leesbingo eens proberen. Wedden dat jij je kinderen aan het lezen krijgt in de vakantie? En waarschijnlijk gaan ze het daarna ook wel volhouden (zonder beloning of bingo-kaart).

Zoek ook naar leuke series voor je kind. Waar houdt je kind van en ga naar de bieb. In mijn regio kun je gratis boeken reserveren. Zo kun je de hele serie (op volgorde, daar houdt mijn dochter erg van!) in huis halen.

Download de lees-bingo


Tafels

Wil je op een leuke manier met de tafels bezig blijven in de vakantie?

Ga lekker joggen!

tafeljoggen            reisspelletjes

Of ga spelletjes spelen. Je vindt ze in de webshop. Je vindt er bijvoorbeeld een ebook met tafelspelletjes; steen, papier, schaar; tafelkwartet; wasknijperkaarten.

Bekijk hier alle downloads om tafels te oefenen

Wil je meer informatie over de tafels? Kijk dan bij mijn andere artikel over de Tafelspelletjes.


Opdrachtenkaartjesreisspelletjes

Of je nu op vakantie gaat met de auto, het vliegtuig of je gaat verschillende dagen een uitstapje maken… je kunt de reis nuttig besteden.
Je heb even wat voorbereiding nodig, maar dan heb je voor de komende tijd een leuk tijdverdrijf tijdens de reis. Bij deze spelletjes oefen je schoolse vakken op een leuke manier: rekenen, taal en werkgeheugen. Bij bewegingsspelletjes (tijdens de tussenstop) kun je afspreken dat je de tafels opzegt… En af en toe zit er ook gewoon een leuk kaartje tussen ;-).

Download de opdrachtenkaartjes

App

Liever een app gebruiken i.p.v. losse kaartjes? Zoek in je app store op ‘random picker’ en vul daar de opdrachten in. Dan heb je het altijd bij de hand!


webshopAndere downloads

Je kunt ook in de webshop kijken om deze en nog meer oefeningen/spelletjes te downloaden. Je kunt makkelijk zoeken op vakgebied.

Ja, ik wil alle downloads bekijken

Zwijsen heeft ook nog tips tegen de vakantie-dip.  Klik hier voor alle tips van Zwijsen. Klik hier voor alle tips van Zwijsen.


Met welke ga jij aan de slag? En hoe vonden de kinderen het? Ik ben heel benieuwd, wil je het laten weten in een reactie hieronder?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *