Bewegend leren is één van de belangrijkste speerpunten
om beelddenkers beter te laten leren.

 

Download de beweegbingo of maak direct een kennismakingsafspraak

Lucero Waqué

(Over een training op maat – maart 2023)

Voor mijn opleiding zocht ik een vorm van leren hoe te leren als je een beelddenker ben. Extra hulpvraag was hoe redekundig-en taalkundig ontleden met plaatjes/kleur. Na zoeken op internet kwam ik steeds op Tureluurs terecht en heb ik gebeld. Omdat Marije vooral met kinderen bezig is wilde ik weten of ze ook voor volwassenen wat kon betekenen.

Marije heeft me de basisprincipes van beelddenkende mensen omschreven. En we zijn hard aan de slag gegaan met hoe taal om te zetten in kleur. Ook heeft ze me geholpen hoe ik een eventueel verslag voor de opleiding kan opbouwen. Het uitleggen van hoe een mindmap te maken.
Voor mij was het voor een eye-opener dat hoe ik denk prima is, maar dat ik niet naar de losse plaatjes moet kijken, maar naar het geheel en deze het liefst laten omzetten in 1 a4. Vaak zie ik het geheel wel maar mis ik wat onderdelen en geeft dit vaak de verwarring in mijn hoofd.

Niet alleen ben je duidelijk en goed in je vak. Je geeft ook de rust en vertrouwen en de tijd om de beelden in woorden om te zetten. Dit mis ik vaak in mijn dagelijkse communicatie. Dat een beelddenker 32 beelden heeft waarvan een hoofddenker 2,5 woord heeft in 1 seconde verklaart waarom ik af en toe rakel of stotter omdat ik niet uit mijn woorden kom.
Dus niet alleen voor de kinderen maar ook voor volwassenen die met kinderen werken die beelddenkers zijn ben je een aanwinst om hier aandacht aan te geven.