Bewegend leren is één van de belangrijkste speerpunten
om beelddenkers beter te laten leren.

 

Download de beweegbingo of maak direct een kennismakingsafspraak

Referenties

(Over de training ‘Beelddenkers zijn fantastisch!’)

Dank je wel voor al jouw hulp, F. heeft het heel fijn gevonden! Het heeft haar ook goed gedaan qua zelfvertrouwen om te merken dat het dus echt een andere manier van denken en werken is waar zij mee moet dealen. A.s. donderdag hebben we een gesprek met school, dan nemen we ook nog wat aandachtspunten mee die boven zijn gekomen (zoals die kaart die ze in mag zetten als haar hoofd te vol zit).
Veel plezier en succes met het begeleiden van andere kinderen, je doet mooi werk! En wie weet tot ziens in de bovenbouw 😉

Erica

(Over de training ‘Beelddenkers zijn fantastisch!’)

Ik wilde je graag laten weten hoe het met Yasin gaat en wil je nogmaals bedanken voor je begeleiding en hulp.

Yasin ontwikkelt zich enorm en het gaat goed op school. Met taal en spelling gaat het steeds beter en ook met rekenen gaat het goed. Hij was de beste in de klas met de tafels en had als eerste zijn tafeldiploma gekregen! Hij heeft vertrouwen in zichzelf en benadrukt zelf elke keer: mam, dat heb ik opgeslagen in mijn hoofd. Dat kan ik heel goed! Het blauwe steentje wat hij bij de start van jouw traject heeft gekregen, bewaart hij nog steeds goed op zijn kamer. Ook op de Cito heeft hij op bijna alle onderdelen een niveau hoger gescoord dan voorheen. Rapporten en cito’s zijn niet alles, maar we hoorden vandaag dat hij avi E4 heeft gehaald en dat is voor hem twee niveaus omhoog. Een enorme prestatie.

Jouw begeleiding en methoden hebben zowel in het vertrouwen in zichzelf, maar ook in prestaties enorm geholpen. Nogmaals dank hiervoor!

Daisy (mama van Yasin)

(Over de training ‘Je brein als computer’)

Ik heb van mijn ervaring met Marije Turel veel geleerd.

Ik ben beter in spelling geworden, heb geleerd goed te kunnen oefenen voor een toets, kan veel beter tegen mijn verlies.
En dat in 8 uur tijd.

Ze geeft altijd leuk les en heeft door als je weer naar een ander onderdeel wil.
Kortom, het is geweldig.

Joep (groep 8)

(Over de training ‘Je brein als computer’)

Onze zoon (groep 8) heeft de (online) training “Je brein als computer” gevolgd bij Marije Turel. Hij deed actief mee aan de lessen en vond ze interessant en leerzaam. Hij heeft geleerd hoe zijn brein werkt, waar hij invloed op kan hebben en hoe. Hij lijkt al beter met frustratie om te kunnen gaan en bijvoorbeeld verlies van een spelletje. Het werken met de planagenda zal zich nog moeten bewijzen in de brugklas. Daarvoor kreeg hij in groep 8 te weinig huiswerk. Hoewel hij de executieve vaardigheden nu nog niet echt veel nodig heeft, zal hij in de brugklas veel hebben aan de door Marije verkregen inzichten. Heel fijn dat hij en wij ook nog langer toegang hebben tot de online omgeving, zodat we op bepaalde momenten terug kunnen grijpen naar filmpjes, tips en oefeningen.

Merel

(Over de training ‘Beelddenkers zijn fantastisch!’)

Onze dochter (groep 6), hb en (vermoedelijk) beelddenker, had onverklaarbaar veel moeite met eenvoudig rekenen (getal inzicht, automatiseren, redactiesommen).
Zij heeft met veel plezier de (online) training “Beelddenkers zijn fantastisch” gevolgd bij Marije Turel en dit heeft haar (en ons!) veel meer overzicht gegeven en de juiste inzichten en strategieën om gemakkelijker rekenvragen aan te pakken. Marije heeft ook de leerkracht op school uitgelegd hoe onze dochter het beste informatie verwerkt. Wij merkten meteen dat er kwartjes vielen bij onze dochter. Heel fijn is ook dat wij een jaar lang toegang hebben tot de online omgeving en dus nog lange tijd terug kunnen kijken en oefeningen kunnen opzoeken om onze dochter zelf te begeleiden. Kortom, wij zijn heel tevreden met deze korte maar krachtige interventie van Marije. Zij is voor kinderen een hele prettige en warme persoon om mee samen te werken.

Merel

(Over het online trainers-programma ‘Beelddenkers zijn fantastisch!’)

We waren op zoek naar een goede cursus beelddenken die we online samen konden doen en bij Tureluurs educatie was dat het geval. Je kan de online cursus volgen op het tijdstip dat jou het beste uitkomt. Heel prettig is de duidelijke uitleg m.b.v. filmpjes die je steeds terug kan kijken. Ook bestaat de cursus uit een duidelijke intake sessie waardoor je erachter kan komen of het kind een beelddenker is of niet en of de cursus bij hem/haar past. Verschillende testen zoals plaatjestest, ogentest, signaleringslijsten etc. bevestigen al snel jouw vermoeden. In de handleiding vind je ook veel tips en ideeën wat je tijdens
je lessen allemaal kan doen. Zo heeft Marije een eigen pinterest en yurls pagina met heel veel les ideeën.

Ook zijn we heel blij met de training: “ je brein als computer” die spelenderwijs de executieve functies traint. Echt een aanrader!

Annika Boere – Juf & Co

(Over de planagenda)

Ik vind het een fijne en overzichtelijke agenda.
Ik vind het er lekker rustig uit zien.
In vind het fijn dat ik herinnerd word aan het plannen.
Ik vind het soms wel lastig dat de datum er nog niet in staat en ik dit er zelf in moet schrijven en plakken. Maar ik blijf deze agenda zeker gebruiken.

Leerling 3 Mavo

(Over de planagenda)

Het grijze vak om dingen die belangrijk zijn op te schrijven vind ik handig. Met de agenda kan ik makkelijk opschrijven en zien wat ik moet doen. Ik kan super duidelijk zien welke dag het is. De agenda heeft een mooie voorkant waarop ik heb getekend. Ik gebruik hem altijd. Groetjes Aniek (10 jaar groep 7)

Aniek

(Over de planagenda)

Een aantal weken geleden heb ik de plan agenda ontvangen. Ik had deze gevraagd voor onze dochter. Zij is 12 en ging starten in de brugklas. De eerste dagen was het mopperen, het was wel veel werk om hem in te vullen, en ik kan dat ook wel zonder, zei ze. Maar naar mate we het een x aantal weken in gebruik hebben gaat het steeds beter en is hij erg fijn om te gebruiken. groeten Marlous

Marlous (via google review)

(Over de training ‘Je brein als computer’)

Ik heb de cursus “je brein als computer” samen met mijn tiener gevolgd. Het is een cursus die goed is opgebouwd. Het ziet er allemaal keurig en aantrekkelijk uit. Ook is het fijn dat er een kindergedeelte is en een gedeelte van de informatie is voor de ouders/begeleider. Ik vond het een meerwaarde dat er ook informatie voor de ouders was. Je kind doorloopt de cursus maar zal pas gaandeweg dingen uit de cursus gaan herkennen en toepassen. Als ouder is het wel fijn als jij de momenten ook herkent en je kind er op kan attenderen. Op deze manier zal er zeker weten verandering optreden en kun je er dus voor zorgen dat je kind de cursus ook echt gaat toepassen. Ook heel fijn dat je altijd vragen kunt stellen aan Tureluurs. Je wordt altijd heel fijn geholpen.

Mieke Brocaar-Daemen (via google review)

(Over het online trainers-programma ‘Beelddenkers zijn fantastisch!’)

Ik heb eerst een webinar van Marije gevolgd en hoewel ik dat wel heel interessant vond, twijfelde ik toch nog wat om de training (online trainers-programma ‘Beelddenkers zijn fantastisch!’) te volgen….
Ik ben zelf een beelddenker en onze dochter ook, dus het was voor mij alles behalve onbekend zeg maar.
Maar nog eens goed nagedacht en eigenlijk kun je van iedereen weer wat (bij-) leren!
Dus tóch opgegeven en geen moment spijt gehad!
Veel dingen herkende ik al wel, maar door Marije haar lessen en óók de gezamenlijke overleg-momenten met de anderen die de training ook volgden, krijg je toch weer een andere kijk erop en nieuwe ideeën.
Daarnaast is het erg fijn dat je altijd je vragen kunt stellen en al heel snel ook nog antwoord krijgt.
Online is totaal geen belemmering!
Ik raad deze training dan ook zeker aan!

Agnes Wiersma, kindercoach Bijzonder Presteren

(Over de training ‘Je brein als computer’)

Onze dochter moet veelal geholpen worden bij het huiswerk maken, huiswerkplannen. Ze is een echte beelddenken.  De hulpvraag is hoe kunnen we haar het beste helpen/begeleiden zodat het leren wat makkelijker voor haar wordt.

We hebben samen het programma ‘Je brein als computer’ elke week netjes gevolgd. We planden een vaste middag hiervoor in.

We hebben nog niet echt het idee dat het haar echt heeft geholpen. Lastig te zeggen. Heeft deels met haar eigen motivatie te maken.

Het programma ziet er erg mooi en volledig uit en van allerlei kanten wordt je brein aangestuurd. Super om te zien en te ervaren. Misschien net iets te kort of verkeerde timing voor onze dochter.

We zouden je zeker wel aanraden. Je neemt de tijd voor ouders en het kind. Bent rustig en hebt allerlei leuke ideetjes en probeert mee te denken.

Jolanda Wolterink, moeder van Jet uit groep 8