Bewegend leren is één van de belangrijkste speerpunten
om beelddenkers beter te laten leren.

 

Download de beweegbingo of maak direct een kennismakingsafspraak

Me time

juli 2019

Hi! Vanavond uurtje ontspannen en wat moois toveren?‘ De link die deze bevriende moeder me stuurt via whatsapp heeft als kopje: ‘Haiku schrijven op de steiger’.

Op het moment dat ik dit lees zit ik bij de paardrijles van mijn dochters. Ik ben onrustig in mijn hoofd en dit appje komt binnen. Ik wil dit nu niet… Ik schrijf terug: ‘Wat leuk dat je aan mij denkt, voor nu niet. Ik heb zo mijn momenten dat ik hier meer mee bezig ben, maar nu dus niet zo.‘ We komen in gesprek. Ze vindt het grappig dat ik het indeel in momenten. Ze vraagt zich af of het komt omdat ik er geen tijd voor heb onder het mom van ‘ik heb geen tijd om 5 minuten stil te zitten’. Maar dat is het niet. Ik ben onrustig in mijn hoofd en ik weet niet waarom. Er is niets waar ik me druk om maak of iets wat niet lekker loopt, maar het blijft onrustig. Ik bedenk me dat het dus juist een goed moment is om hier nu meer mee bezig te gaan! Maar toch is de drempel om naar de steiger te gaan vanavond te hoog. Een groepje mensen die ik niet ken, wat staat me te wachten… En ik ben bang dat er juist negatieve dingen naar boven komen zoals ik me nu voel en dat wil ik niet. Mijn eigen, zeer onrealistische, gedachten, die voortkomen uit een onrustig hoofd. Dat is niet goed!

Tijd voor mezelf

Ik moet er de rest van de week aan denken, want ik stond er eerst niet zo bij stil dat ik onrustig was in mijn hoofd. Ik ging maar door, was niet de gezelligste thuis (omdat de kinderen steeds zo zeuren… nee, ik wist echt wel dat ze zo zeuren omdat ik niet lekker in mijn vel zit), het voelde alsof ik geleefd werd. Maar ik deed echt wel dingen voor mezelf, ik lees veel boeken met een kopje koffie erbij of was lekker aan het rommelen in huis…maar blijkbaar is dat niet wat ik nodig heb om tot rust te komen… En waar ik ook weer in ben getrapt is dat mijn werk ook mijn hobby is. Toen ik nog voor de klas stond, was ik thuis ook veel bezig met ideetjes uitwerken en nu weer… ik zie op facebook weer een leuk idee voorbij komen en ik sla het op en ga er vaak ook (in mijn hoofd) mee bezig.

Wat dan?

Ik ging eens op internet zoeken naar ‘hobby’s‘. Ja, je moet ergens beginnen… Ik kwam sites tegen waar ze suggesties doen, gewoon dingen die je zelf kunt bedenken, maar die je net weer even op het idee brengen. Zo stond er bovenaan ‘fotograferen’.

Fotograferen

Een aantal jaar geleden heb ik een mooie fotocamera gekocht en een basiscursus gedaan en een aantal maanden later stond ie ineens daar maar in de hoek…Ik had al bedacht dat ik ’em mee ging nemen naar de camping. Ik heb toch maar gelijk de batterij opgeladen en vanmorgen ben ik, nadat ik de kinderen voor de laatste keer dit schooljaar naar school heb gebracht, naar de stad gewandeld. Ik moest weer even opzoeken hoe ik ook alweer de instellingen moest veranderen, maar dat had ik verrassend snel weer te pakken.
Heerlijk zo door een lens zoeken naar mooie plaatjes en dan blijkt dat we toch maar weer in een mooi stadje wonen! Je hoeft helemaal niet ver weg om iets moois te zien! Ik moet wel zeggen dat het zonnetje ook wel veel goed maakt.

Latte Macchiato

En dat kopje koffie wat ik thuis vaak drink is toch niet hetzelfde als op een terrasje of in mijn geval bij een ontbijtje van de HEMA, want daar heb ik mezelf op getrakteerd (wow die 2 euro 😄). Naast me zat een man die ik onderweg ook was tegengekomen, we spraken toen even over de ooievaars, waar we nog even verder over spraken tijdens het ontbijt. Verder is het leuk om mensen te kijken of stukjes van hun gesprekken op te vangen. Of een leuke mop horen van de kleinkinderen van de opa naast me. ‘Waarom vliegen de vogels altijd naar het zuiden?‘ Ik kende deze nog niet, dus ik spitste mijn oren… ‘Omdat lopen zo ver is! Hahahaha‘ lachte het jongetje zelf om het hardst. Opa hoorde mij ook grinniken. ‘Die kende ik nog niet!‘ zei ik lachend.

Schrijven

Schrijven vind ik ook erg fijn en komt ook als ‘hobby’ naar voren tijdens mijn zoektocht op internet. Ik besluit een schriftje te pakken en mijn etui met stiften. Ik begin gewoon te schrijven, vooral woorden en waarvoor ik het schriftje voor wil gebruiken. Zo komen er op de eerste bladzijde vooral woorden als ‘genieten’, ‘Let it go’, ‘natuur’, ‘muziek’, ‘zon’ en ‘knus’. En op bladzijde twee…. een haiku! 😄

Besef

Soms heb je even iets nodig om te beseffen dat je zelf het heft in handen moet nemen. Bij mij was dat door het appje en misschien is het voor jou mijn verhaal. Afgelopen dagen waren al veel gezelliger dan daarvoor. Ik maakte grapjes ipv gelijk geïrriteerd te reageren op de kinderen en ik had weer zin om klusjes te doen. En ik kon ook weer genieten van de kleine dingen, de mooie planten die mijn man in de tuin heeft gezet bijvoorbeeld.

 

Me time, zo belangrijk! Als jij je lekker in je vel voelt dan heeft dat invloed op je omgeving en vooral op je kinderen. Dus start bij jezelf!

 

Wat is voor jou echt me-time? Laat het me weten in de reactie hieronder. Ik ben benieuwd. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *