Bewegend leren is één van de belangrijkste speerpunten
om beelddenkers beter te laten leren.

 

Download de Beweegbingo of maak direct een kennismakingsafspraak

Training ‘Je brein als computer’

‘Je brein als computer’ is een online training voor kinderen om de executieve functies te trainen. Een training gemaakt voor kinderen om met een trainer of ouder te kunnen volgen.

Kinderen die niet snel kunnen starten met hun taak. Die veel afgeleid worden door alles om hen heen of moeite hebben om naar zichzelf te kijken. Kinderen die het lastig vinden om de tijd in de gaten te houden, een planning te maken (of zich eraan te houden) of niet weten hoe ze hun spullen netjes kunnen organiseren.
Daar, waar jouw kind moeite mee heeft, kun je aan werken met de online training.

Wat zijn Executieve functies?

De executieve functies noemen we ook wel de regelfuncties van de hersenen, die nodig zijn om ons gedrag te sturen, om zo het beste te kunnen handelen in de dagelijkse praktijk en in het bijzonder bij het leren op school. Hierbij heeft iedereen zijn eigen combinatie van sterke en zwakkere executieve functies, waarbij de executieve functies invloed hebben op elkaar en met elkaar samenwerken. 

Zonder goede executieve functies kan een leerling zijn intelligentie, ook al is deze van hoog niveau, niet optimaal inzetten. Zo kan de leerling instructie missen, omdat hij of zij nog aan het schakelen is naar het andere vak. Of krijgt de leerling zijn werk niet af, omdat de planning te wensen over laat.

De verschillende executieve functies op een rijtje

  • Inhibitie helpt je je impulsen van binnenuit en prikkels van buitenaf te remmen, waardoor je eerst kunt nadenken, voordat je doet.
  • Het werkgeheugen helpt je om informatie vast te houden en te bewerken bij het uitvoeren van taken. Daarnaast gebruik je het om eerder geleerde kennis, vaardigheden, ervaringen of probleemoplossingsstrategieën toe te passen in een actuele of toekomstige situatie.
  • Planning en organisatie zijn de vaardigheden die je helpen om een plan van aanpak te maken en daadwerkelijk uit te voeren.
  • Taakinitiatie helpt je om op tijd en op een efficiënte manier een taak te beginnen. Ook het zelfstandig bedenken van ideeën, strategieën, antwoorden en oplossingen valt hieronder (initiatief tonen).
  • Emotieregulatie helpt je om op een goede manier met emoties om te gaan, zodat je doelen kunt realiseren, taken kunt voltooien of gedrag kunt controleren en sturen.
  • Flexibiliteit helpt je om soepel om te gaan met veranderingen, te schakelen tussen activiteiten en waar nodig je gedrag en gedachten aan te passen aan de nieuwe omstandigheden.
  • Metacognitie en zelfmonitoring helpen je om een stapje terug te doen in de situatie om het proces te evalueren en er lering uit te trekken voor een volgende keer.
  • Doelgericht doorzettingsvermogen en volgehouden aandacht helpen je om een doel te formuleren, dat te realiseren en daarbij aandacht te blijven schenken, ondanks afleiding, vermoeidheid of verveling.
  • Timemanagement helpt je om in te schatten hoeveel tijd je hebt, hoe je die kunt indelen en hoe we ons aan tijdslimieten kunnen houden. Het besef dat tijd belangrijk is.

Je brein als computer

De online training is geschreven voor kinderen, zodat je als ouder deze training ook kan gaan starten (minimaal 2 sessies met een trainer) samen met je kind. In de training staat de computer centraal. De verschillende onderdelen van de computer vertaalt de executieve functies voor het kind in begrijpelijke taal. Elke les bevat uitleg, oefeningen, werkbladen en een weekopdracht.

Een aantal werkbladen


Inhoud training

Er is keuze uit 2 tot 8 sessies van ca 60 minuten. Tijdens deze training gaat het kind in de eerste sessie een zelftest invullen. A.d.h.v. die zelftest zullen we 4 executieve functies kiezen om mee aan de slag te gaan. Tijdens de sessies gaan we oefeningen en spelletjes doen, weet je kind a.d.h.v. een metafoor wat de executieve functies zijn en hoe hij of zij beter kan worden hierin.

Deze training is ook mogelijk i.c.m. de training ‘Beelddenkers zijn fantastisch!’.

Tijdens een kennismakingsgesprek met je kind erbij, gaan we de zelftest bespreken, bekijken we samen wat de mogelijkheden zijn, krijgen jullie een rondleiding in de online omgeving en maken we een plan op maat voor je kind. Dit gesprek is kosteloos en vrijblijvend. Wanneer jullie (ouders en kind) besluiten om de training te starten, dan geldt dit als eerste sessie.

Doel training Executieve functies verbeteren
Doelgroep Kinderen vanaf groep 5
Locatie Je krijgt toegang tot de online omgeving en ook de sessies/begeleidingsmomenten zijn online via ZOOM
Kosten Pakket met
– 2 sessies €195,-
– 4 sessies €295,-
– 8 sessies €495,-
Combi-pakket met ‘Beelddenkers zijn fantastisch!’
– 6 + 6 sessies €725,-

Ja, ik wil een kosteloos en vrijblijvend gesprek inplannen

Ik wil naar de contactpagina

Ik vul het formulier in