Bewegend leren is één van de belangrijkste speerpunten
om beelddenkers beter te laten leren.

 

Download de beweegbingo of maak direct een kennismakingsafspraak

Training ‘Beelddenkers zijn fantastisch!’

Wanneer ouders mij bellen of mailen dan zeggen ze eigenlijk altijd hetzelfde.

Er zit meer in mijn kind dan er uitkomt.

Ouders willen echt niet per se dat hun kind VWO gaat doen, maar ze willen wel dat hun kind op de juiste plek terecht komt.

Bekijk de video of lees verder onder de video.

De CITO’s, methodetoetsen en wat de leerkracht ziet is niet hoe ouders hun kind zien. Ze zien wel dat hun kind moeite heeft om de tafels te onthouden, om het klokkijken onder de knie te krijgen, spelling is vaak lastig of lezen blijft onder niveau. Daarnaast hoor ik ook vaak dat kinderen moeilijk stil kunnen zitten en snel afgeleid zijn.

Vaak hebben deze ouders zich al ingelezen en wanneer ze terecht komen bij beelddenken, is dat waar ze hun kind in herkennen. Er zijn ook wel kenmerken die horen bij dyslexie, ADHD of hooggevoeligheid, maar bij beelddenken komen al deze kenmerken samen.

Is dit verhaal herkenbaar voor jou? Denk jij ook dat er meer inzit dan er nu uitkomt bij je kind? Laat ik je dan wat meer vertellen over de training ‘Beelddenkers zijn fantastisch!’.

Vul hier het formulier in om een
(kosteloos en vrijblijvend) kennismakingsafspraak te maken

logo ' Beelddenkers zijn fantastisch! '

Wanneer beelddenkers meer leren over hun manier van leren en hun talenten, kunnen ze vaak enorme sprongen maken in hun leerontwikkeling én groeit hun zelfvertrouwen!

Tijdens de training ‘Beelddenkers zijn fantastisch!’ leren kinderen in 8 sessies van 1 uur hoe ze o.a. spellingwoorden kunnen opslaan, tafels kunnen leren, hoe ze begrijpend lezen kunnen aanpakken en leren ze in 1 uur klokkijken! Je ziet tijdens zo’n uur de kwartjes vallen. We werken met het basis werkboek of het bovenbouw werkboek.

werkboeken ' Beelddenkers zijn fantastisch! '

Basis of bovenbouw werkboek ‘Beelddenkers zijn fantastisch!’

Spelling is een onderdeel van elke sessie, zowel bij het basis als het bovenbouw pakket.

Basis

 • Technisch lezen
 • Automatiseren t/m 20
 • Rekenen tafels
 • Klokkijken analoog
 • Klokkijken digitaal
 • Begrijpend lezen
 • Redactiesommen

Bovenbouw

 • Metriek stelsel 1 (omrekenen)
 • Metriek stelsel 2 (berekenen omtrek/oppervlakte/inhoud)
 • Breuken
 • Procenten
 • Cijferend rekenen (onder elkaar rekenen)
 • Redactiesommen
 • Werkwoordspelling
 • Begrijpend lezen
 • Zinsontleden
 • Woordbenoemen
 • Topografie
 • CITO toetsen

Ik wil graag een kennismakingsafspraak maken

Thuis oefenen met beelddenkers

Het is belangrijk om daarna te gaan oefenen met je kind in de 2 weken na een sessie, op deze manier zal het steeds makkelijker gaan, de overzichten komen in het hoofd te staan en ze kunnen dan gaan spieken in hun hoofd!
Ik adviseer altijd een kwartiertje per dag te oefenen. En om het leuker te maken heb ik een huiswerkoverzicht gemaakt met suggesties voor werkbladen, sites en bewegingsoefeningen.

plaatje van ouders met kind

Als ouders krijg je toegang tot de online omgeving met informatie over beelddenken en instructievideo’s van elke sessie. Zo weet je ook wat je kind heeft geleerd tijdens de sessies. Daarnaast zal ik ook altijd een verslag sturen met een verwijzing naar de video en een korte evaluatie van de sessie. Lees meer over de samenwerking met ouders

Natuurlijk is het fijn als je kind het geleerde kan toepassen op school, daarom heb ik een online leerkrachtensessie voor de leerkracht van je kind. Zo leert de juf of meester over beelddenken en vertel ik kort welke instructie je kind heeft gehad. Op deze manier kan de juf of meester bijv. tijdens de rekenles heel kort aan je kind aangeven om het overzicht van klokkijken erbij te pakken, maar heeft het heel veel effect voor je kind. Lees meer over de samenwerking met school

Gun jij je kind dat hij of zij makkelijker kan leren?

zullen we kennismaken?

Laten we dan eerst een kennismakingsafspraak maken om te onderzoeken of je kind een beelddenker is of niet. Deze afspraak is kosteloos en vrijblijvend. Ik vind het belangrijk dat jij en je kind een goed gevoel hebben bij de training en bij mij. Besluit je de training te starten, dan kunnen we meestal binnen een maand de training starten. Wil je weten wat je kunt verwachten van deze kennismaking?

Ga hier naar de pagina over het kennismakingsgesprek


Wat zeggen andere ouders over deze training voor beelddenkers?

Marije heeft een heldere communicatie en is echt praktisch met onze kinderen aan de slag. Onze beide kinderen werken heel graag met haar. Ze is geduldig, creatief en pakt de zaken goed aan. Suzanne

 

Klokkijken, analoog en digitaal, leek wel abracadabra voor hem, maar door de sessies met Marije is hij de logica gaan zien.
En misschien nog wel het fijnste voor hem, hij leerde in de sessies wat een beelddenker eigenlijk is en kreeg daardoor meer zelfvertrouwen op school. Annemiek

 

Met veel plezier hebben mijn kinderen met Marije gewerkt. Haar jarenlange ervaring als juf is haar kracht. Daarnaast daagt ze mijn zoons uit om thuis verder te oefenen, met extra materiaal, spelletjes (oa via de site) en beweegoefeningen. Om dit thuis te kunnen begeleiden zijn de verslagen van elke sessie en instructievideo’s handig. Moeder van M en S, groep 5 en 6

 

Ineens viel het kwartje: keersommen maken ging veel sneller, en deelsommen waren ineens “appeltje eitje mam”.
Van een 4,5 in een half jaar tijd naar een 7 en een 8 voor spelling en rekenen, top! Kim

Lees meer referenties


Samengevat

De training voor beelddenkers bestaat uit:

 • 8 sessies – Keuze uit Basis of Bovenbouw pakket
 • werkboek
 • online omgeving voor ouders met instructievideo’s, tips & downloads
 • online omgeving voor kinderen met o.a. tips, downloads, en  filmpjes voor bewegend leren
 • verslag na elke sessie
 • online leerkrachtensessie

Ik wil graag contact opnemen  of  Ik vul direct het formulier in

Doel training Kinderen leren hoe ze de lesstof zelf kunnen vertalen naar beelden en ze leren zichzelf beter te begrijpen.
Doelgroep Kinderen vanaf groep 4
Locatie In mijn praktijkruimte in Cothen of online via ZOOM
Kosten €470,- (individuele training)
8 sessies van ca. 1 uur, inclusief het werkboek, online omgeving met instructie video’s en leerkrachtensessie.
€50,-
Meer (oefen)sessies per uur

N.B. Deze training is ook mogelijk in combinatie met de online training ‘Je brein als computer’, een training om de executieve functies te trainen. Denk hierbij aan het beter kunnen concentreren, snel starten aan een taak, plannen of emoties onder controle houden.

Beelddenkers hebben vaak ook moeite met oa concentreren, de training 'Je brein als computer' kan daarbij helpenJa, ik wil graag kennismaken!

Dit kennismakingsgesprek is kosteloos en vrijblijvend.