Bewegend leren is één van de belangrijkste speerpunten
om beelddenkers beter te laten leren.

 

Download de Beweegbingo of maak direct een kennismakingsafspraak

Training ‘Beelddenkers zijn fantastisch!’

Mijn kind is altijd te laat.

Dochterlief onthoudt maar niet wat ze ‘s morgens allemaal moet doen voor schooltijd.

Mijn zoon kan de keertafels maar niet onthouden, maar hij kan heel goed rekenen.

Als mijn kind een verhaal vertelt, kan ik er soms geen touw aan vastknopen.

Herkenbaar? Misschien is je kind wel een Beelddenker. Wanneer beelddenkers in staat zijn om (een deel van de) lesstof zelf te vertalen naar beelden, kunnen ze vaak enorme stappen maken in hun leerontwikkeling én groeit hun zelfvertrouwen!


Inhoud

Door middel van een training Beelddenken leren de kinderen (en ouders) hoe ze de leerstof kunnen vertalen naar beelden. Na de training Beelddenken zie je dat de Beelddenkers langzaam aan beter worden in spellen, sommen maken, klokkijken en “uit het hoofd leren”.


Wat zeggen andere ouders over deze training?

Suzanne:

Marije heeft een heldere communicatie en is echt praktisch met onze kinderen aan de slag. Ze heeft een heel logisch werkboek waarmee we thuis inmiddels ook werken om zaken beeldend uit te leggen. Onze beide kinderen werken heel graag met haar. Ze is geduldig, creatief en pakt de zaken goed aan. Heeel erg veel dank Marije!

Annemiek:

Onze zoon van 9, eind groep 5, heeft met heel veel plezier de online sessies met Marije gevolgd. En het was bijzonder en inspirerend om te zien dat er ineens een wereld voor hem openging. Veel dingen, die hij eerst moeilijk vond en waar hij het liefst met een boog omheen liep, werden ineens veel duidelijker voor hem. Klokkijken, analoog en digitaal, leek wel abracadabra voor hem, maar door de sessies met Marije is hij de logica gaan zien.
Ook de tafels hebben we voorheen eindeloos geoefend, maar het leek alsof de tafels nooit in zijn lange termijn geheugen kwamen. Steeds na een toets zakten ze weer weg. Marije leerde hem nieuwe manieren van oefenen, vooral ook veel bewegen erbij en dat hielp.
En misschien nog wel het fijnste voor hem, hij leerde in de sessies wat een beelddenker eigenlijk is en kreeg daardoor meer zelfvertrouwen op school. Marije besteedt in haar sessies veel aandacht aan de talenten van kinderen en aan het uitleggen van hoe leren eigenlijk werkt.

Lees meer referenties

Lees meer over de samenwerking met ouders


Bekijk de video waarin ik vertel wat je kunt verwachten van het kennismakingsgesprek en van de training.

Ik gun het ieder kind om beter te weten hoe hij of zij het beste kan leren. Iedereen leert anders, iedereen heeft een voorkeur voor een bepaalde manier van leren en ik kan samen met je kind ontdekken wat de beste manier voor hem of haar is. Wil je eerst kennismaken? Dat kan ik me voorstellen, ik vind het ook belangrijk dat jij en je kind een goed gevoel hebben bij mij en de begeleiding die ik kan bieden. Deze kennismaking is kosteloos en vrijblijvend. Na deze kennismaking zullen we de mogelijkheden bespreken en kun je besluiten of je wilt doorgaan.

Talenten en leren leren is ook een onderdeel van de training.

Wil je je kind goed voorbereiden op de kennismaking? Lees dan het artikel ‘Een kennismaking is best spannend’. Daar vind je ook een video speciaal voor kinderen, zodat je kind mij alvast kan zien (spreken) en meteen hoort wat we gaan doen tijdens het kennismakingsgesprek.

Naar de video voor kinderen

Leerkrachtensessie

Wanneer jouw kind nu de training beelddenken gaat volgen, geef ik er een gratis leerkrachtensessie bij! De leerkracht(en) van jouw kind krijgt in een online les, via video en tekst, uitleg over beelddenken, over de inhoud van de sessies waarin ik jouw kind begeleid en tips voor in de klas. Zo is iedereen op de hoogte en kan je kind supergoed geholpen worden! Voor vragen kan de leerkracht van jouw kind altijd contact opnemen en indien nodig maken we een afspraak om de vragen via de telefoon of videoafspraak te bespreken.
Lees meer over de samenwerking met school

Basis of Bovenbouw pakket

Spelling is een onderdeel van elke sessie, zowel bij het basis als het bovenbouw pakket.

Basis

 • Technisch lezen
 • Automatiseren t/m 20
 • Rekenen tafels
 • Klokkijken analoog
 • Klokkijken digitaal
 • Begrijpend lezen
 • Redactiesommen

Bovenbouw

 • Metriek stelsel 1 (omrekenen)
 • Metriek stelsel 2 (berekenen omtrek/oppervlakte/inhoud)
 • Breuken
 • Procenten
 • Cijferend rekenen (onder elkaar rekenen)
 • Redactiesommen
 • Werkwoordspelling
 • Begrijpend lezen
 • Zinsontleden
 • Woordbenoemen
 • Topografie
 • CITO toetsen

De training bestaat uit:

 • 8 sessies – Keuze uit Basis of Bovenbouw pakket
 • werkboek
 • online omgeving met instructievideo’s, tips & downloads
 • online omgeving voor kinderen met o.a. tips, downloads, en  filmpjes voor bewegend leren
 • verslag na elke sessie
 • online leerkrachtensessie

N.B. Deze training is ook mogelijk in combinatie met de online training ‘Je brein als computer’, een training om de executieve functies te trainen. Denk hierbij aan het beter kunnen concentreren, snel starten aan een taak, plannen, emoties onder controle houden.

Ik wil graag contact opnemen  of  Ik vul direct het formulier in

Doel training Kinderen leren hoe ze de lesstof zelf kunnen vertalen naar beelden. Ze gaan zichzelf begrijpen.
Doelgroep Kinderen vanaf groep 4
Locatie In mijn praktijkruimte in Cothen of online via ZOOM
Kosten €470,- (individuele training)
8 sessies van ca. 1 uur, inclusief het werkboek, online omgeving met instructie video’s en leerkrachtensessie.
€50,-
Meer (oefen)sessies per uur

 


Wat zeggen andere ouders over deze training?

Moeder van M en S, groep 5 en 6:

Via een lezing over beelddenken zijn onze zoons bij Marije terecht gekomen. Na een zorgvuldige intake, volgde een plan op maat. Met veel plezier hebben mijn kinderen met Marije gewerkt. Haar jarenlange ervaring als juf is haar kracht. Ze weet wat er in een klas gebeurt, hoe methodes werken en leert de kinderen heldere strategieën om de leerstof eigen te maken. Daarbij kijkt ze goed naar wat het kind nodig heeft. Daarnaast daagt ze mijn zoons uit om thuis verder te oefenen, met extra materiaal, spelletjes (oa via de site) en beweegoefeningen. Om dit thuis te kunnen begeleiden zijn de verslagen van elke sessie en instructievideo’s handig. Mijn kinderen doen dit inmiddels zelf, maar voor jongere kinderen is dit fijn.

Kim:

Met de hulp van Marije heeft onze dochter, beelddenker in groep 5, enorme stappen gemaakt. Ineens viel het kwartje: keersommen maken ging veel sneller, en deelsommen waren ineens “appeltje eitje mam”.
‘Simpelweg’ door haar hoofd op te ruimen, muren in haar hoofd te laten ‘beschrijven’ en de combinatie van bewegen en leren eigen te maken kan zij het beelddenken in haar kracht gebruiken (en woorden eenvoudig achterstevoren spellen ;)).
Van een 4,5 in een half jaar tijd naar een 7 en een 8 voor spelling en rekenen, top!
Marije laat inzien hoe anders haar hersenen werken, en wat de valkuilen van de traditionele uitleg in de klas zijn, bij bv begrijpend lezen. Ook wij kunnen haar nu beter begeleiden.
Komend jaar in groep 6 gaan wij samen weer kijken hoe we haar kunnen helpen lesstof op de voor haar werkende wijze tot zich te nemen.

Ja, ik wil graag kennismaken!


Wat is beelddenken? Je ziet het hieronder.