Bewegend leren is één van de belangrijkste speerpunten
om beelddenkers beter te laten leren.

 

Download de beweegbingo of maak direct een kennismakingsafspraak

4 tips om te ‘groeien’

Januari 2020

Ieder kind wordt geboren met een sterke wil om te leren. De passie voor leren kan helaas verdwijnen en er zijn kinderen die hun motivatie lijken te verliezen wanneer het lastig wordt. De term ‘mindset’ staat voor de manier waarop kinderen (en volwassenen!) denken over zichzelf en in het bijzonder over hun intelligentie en kwaliteiten. Kinderen die een vaste mindset hebben, denken dat hun persoonlijke eigenschappen vaststaan, je kunt niet beter worden door te oefenen. Kinderen met een groei mindset daarentegen geloven dat ze zichzelf steeds kunnen blijven verbeteren en ontwikkelen.

Hoe kun je als ouders je kind stimuleren? Hoe help je je kind te ‘groeien’?

💜TIP 1💜
𝗖𝗼𝗺𝗽𝗹𝗶𝗺𝗲𝗻𝘁𝗲𝗻 𝗴𝗲𝘃𝗲𝗻 𝗼𝗽 𝗵𝗲𝘁 𝗴𝗿𝗼𝗲𝗶𝗽𝗿𝗼𝗰𝗲𝘀
Vermijd termen als ‘slim’, ‘knap’ en ‘natuurtalent’ als je het kind complimenteert. En leg geen nadruk op snelheid en perfectie, want dit zijn ‘vijanden’ van de groeimindset. Tijd, moeite en het maken van fouten is onmisbaar om vooruit te komen!

Dus…Bewonder de vooruitgang, prijs hard werken en oefenen en complimenteer doorzettingsvermogen. Kijk hier voor de complimentenposter van platform mindset voor voorbeelden die je kunt inzetten.

 

💜TIP 2💜
𝗗𝗼𝗼𝗿𝘇𝗲𝘁𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀𝘃𝗲𝗿𝗺𝗼𝗴𝗲𝗻
Denkt je kind dat die beroemde zangers, voetballers of andere idolen gewoon een talent hebben en daar niets voor hoeven te doen?
Nee, al die repetities, trainingen, lessen, fouten maken, zweten en frustraties zie je niet op het podium of op het voetbalveld…!
Praat ook over je eigen lessen, fouten, frustraties! Kinderen denken vaak dat als je volwassen bent, je geen fouten meer maakt, maar dat is omdat we het niet laten zien aan onze kinderen. Dus… waar heb jij moeite voor gedaan afgelopen week?

wat mensen niet zien

💜TIP 3💜
𝐅𝐨𝐮𝐭𝐞𝐧 𝐦𝐚𝐤𝐞𝐧 𝐞𝐧 𝐥𝐞𝐫𝐞𝐧
Hieronder zie je een filmpje van een time lapse van neuronen die nieuwe verbindingen maken met andere neuronen. Oftewel; dit is hoe je gedachten eruit zien.
Iedere keer als je iets nieuws leert, ontstaan er nieuwe verbindingen. Wanneer je dus nieuwe dingen oefent, maak je je brein dus echt slimmer!
Vraag je kind eens wat hij allemaal al heeft geleerd als hij 7 jaar oud is. Goede antwoorden kunnen zijn: lopen, kruipen, schrijven, praten, kleuren benoemen, woorden, enz. En dat lopen ging echt niet vanzelf, daar gingen echt wel ‘fouten’ aan vooraf.

 

💜TIP 4💜
𝐃𝐞 𝐤𝐫𝐚𝐜𝐡𝐭 𝐯𝐚𝐧 ‘𝐍𝐎𝐆’
Zo makkelijk in te zetten. Hoe vaak hoor je niet ‘Ik kan het niet’, ‘Het lukt me niet’…Dan kan jij voortaan herhalen ‘Je kan het NOG niet’, ‘Het lukt je NOG niet’.
En vertel ook weer je eigen leermomenten, wanneer dacht jij ook ‘Ik kan het niet’ en lukte het uiteindelijk wel, na tig keer oefenen wellicht.

P.s. Wil je graag dat je kind gaat ‘groeien’ en heb je daar hulp bij nodig? In 7 lessen kan ik je kind leren een groeimindset te ontwikkelen. Kijk voor meer informatie: https://tureluurs-educatie.nl/kinderen-mindset/

Denk je dat deze tips ook anderen kan helpen? Delen mag zeker!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *